Politie: Bom Binnenhaven onschadelijk, stremming scheepvaart opgeheven

De plek waar het explosief ligt werd aangeduid met een boei. © Foto: Brandon Bakker / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

Het explosief dat vanmiddag tijdens bodemonderzoek is gevonden, is onschadelijk. Dat liet de politie vanavond weten. De stremming voor de scheepvaart is niet meer van kracht.

De bom werd rond 15.30 uur vanmiddag gevonden door een bedrijf dat in opdracht van de gemeente een bodemonderzoek uitvoert in de Binnenhaven. Het explosief, dat vlak bij de Piet Heinkade werd ontdekt, werd gemarkeerd met een boei.

- Advertentie -

Tegen 18.30 uur kwam een vrachtwagen van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) ter plekke. Een explosievenverkenner werd middels het bootje Adrianus naar het onderzoekschip gebracht van waaraf de bom was gevonden. Tegen 20.00 uur ging de medewerker van de EODD te water en dook naar het projectiel.

Na een inspectie van ongeveer 15 minuten werd duidelijk dat het explosief onschadelijk is. Volgens een woordvoerder van de politie is het explosief, afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog, onschadelijk omdat de ontsteker op de bom ontbreekt. Defensie heeft aangegeven dat het om een GG-mijn gaat met 926 kg chemische springstof. De zeemijn zal later tot ontploffing worden gebracht, waar is niet bekend.

Na de constatering dat het explosief onschadelijk blijkt, is de stremming voor de scheepvaart direct opgeheven.

Zie ook:
Mogelijk explosief gevonden in Binnenhaven Vlissingen (07-05-2024)

- Advertentie -
Vorig artikelMogelijk explosief gevonden in Binnenhaven Vlissingen
Volgend artikelAuto uitgebrand in Ritthem, bestuurder spoorloos
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!