Schoten gelost omgeving Leeghwaterstraat, dader(s) voortvluchtig

De omgeving van het Pablo Picassoplein is ruim afgesloten. © Foto: Cornelis van der Jagt / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

De politie heeft vanavond meerdere meldingen binnengekregen over schoten die zouden zijn gelost in de omgeving van het Pablo Picassoplein in Vlissingen. De politie trof ter plekke geen gewonden of verdachten aan.

Rond 19.15 uur werden door meerdere mensen schoten gehoord nabij de Leeghwaterstraat in Vlissingen. De politie ging met meerdere eenheden ter plekke, hield een groepje jongeren staande en fouilleerde hen, maar ze bleken niet betrokken te zijn. Intussen werd een politiehelikopter ingezet.

- Advertentie -

Inmiddels is duidelijk geworden via de webcam van een buurtbewoner dat een man (met een petje op) minstens zes kogels afgevuurd heeft waarvan er één door een raam van een appartement aan het Pablo Picassoplein is gegaan. Daarna zou hij gevlucht zijn in de richting van de Koudekerkseweg.

De omgeving van het Pablo Picassoplein werd door politie afgezet met linten maar is inmiddels weer vrijgegeven. Ook de Salvador Dalistraat is weer beschikbaar, alleen de Minister Lelystraat is nog afgesloten tot aan de Leeghwaterstraat. De politie zette een speurhond in. Op straat zouden ook kogelhulzen zijn gevonden.

Om iets over 21.00 uur kwam er bij de politie nog een melding binnen over schoten die gehoord zouden zijn. Ditmaal in de Middelburgse wijk Mortiere. De politiehelikopter, die net was opgestegen vanaf vliegveld Midden-Zeeland voor een tankbeurt, vloog direct naar de locatie toe. Ook meerdere eenheden van de politie gingen ter plaatse. Volgens een politiewoordvoerster troffen agenten echter niemand aan. Of deze melding in verband staat met het eerdere schietincident in Vlissingen, is nog onduidelijk.

De politie zal nog geruime tijd bezig zijn met sporenonderzoek op de plaats delict in Vlissingen. Volgens de politie zal er buurtonderzoek worden gedaan. Ook is de politie bezig met het opvragen van camerabeelden van omwonenden. Rond 21.45 uur bevestigde de politie dat er nog niemand is aangehouden.

- Advertentie -
Vorig artikelFietser gewond afgevoerd na aanrijding in Vlissingen
Volgend artikelTwee schietincidenten binnen 12 uur, politie start onderzoek
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.