Extra verkeerscontroles na incidenten leveren bijvangst op

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

De politie heeft aan het begin van de zaterdagavond op drie plaatsen in Vlissingen bestuurders van auto’s en scooters gecontroleerd na de schiet- en steekincidenten van de afgelopen week. Op de Scheldestraat probeerde een autobestuurder te vluchten, hij werd achterhaald en bleek te veel te hebben gedronken.

Rond 19.00 uur plaatste de gemeente samen met een aannemersbedrijf borden op meerdere plaatsen in de stad: “Extra politietoezicht” (foto onder). Op dat moment controleerde de politie al voertuigen op de hoek van de Singel en de Bloemenlaan. Bestuurders moesten zich legitimeren en laten zien wat ze bij zich hadden. Sommigen werden ter plekke staande gehouden, anderen werden elders door motoragenten opgepikt en naar de plek van de controle geleid.

- Advertentie -

Na enige tijd verkaste de ploeg naar de President Rooseveltlaan ter hoogte van de Vincent van Goghlaan en Hercules Segherslaan. “Hebben ze niks anders te doen, kankerwouten”, schreeuwde een voorbijganger daar. Tegen 21.00 uur ging de controle verder op locatie nummer drie: Scheldestraat. De agenten stonden er nog maar net toen een autobestuurder met piepende banden vanaf de Paul Krugerstraat kwam aangereden. Zodra hij de politie zag, sloeg hij linksaf de Verkuijl Quakkelaarstraat in, maar een motoragent kon hem achterhalen. De man reed met twee kinderen achterin van het Veerse Meer naar huis en bleek te hebben gedronken. De politie heeft de bestuurder aangehouden en afgevoerd.

Even later moesten de agenten met spoed naar een melding van een schietpartij aan de President Rooseveltlaan die echter vuurwerk betrof naar alle waarschijnlijkheid. De verkeerscontroles gaan deze nacht door tot minstens 03.00 uur, zegt een woordvoerder.

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -
Vorig artikelOpnieuw melding over knallen, sprake van loos alarm
Volgend artikelOngeval A58 Ritthem: Inzittende zwaargewond, bestuurder mogelijk onder invloed
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).