Ongeval A58 Ritthem: Inzittende zwaargewond, bestuurder mogelijk onder invloed

Het voertuig liep behoorlijk wat schade op. © Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
- Advertentie -

Vanmorgen vroeg vond er omstreeks 04.45 uur een eenzijdig ongeval plaats op de A58 bij Ritthem. Een inzittende raakte zwaargewond. De bestuurder legde een positieve speekseltest af.

Het eenzijdige ongeval vond plaats op de A58 bij Ritthem op de rijbaan richting Vlissingen. Door onbekende oorzaak raakte de auto van de weg en vloog in de berm over de kop. De hulpdiensten werden met spoed naar de locatie van het ongeval gestuurd om eerste hulp te verlenen. In de auto zaten op dat moment drie personen, de 18-jarige bestuurder uit Vlissingen, een 16-jarig meisje uit Goes en een 17-jarig meisje uit Vlissingen. De bestuurder en de 16-jarige bijrijder raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Volgens een politiewoordvoerster bleek later in het ziekenhuis dat de bijrijdster ernstig gewond was geraakt.

- Advertentie -

De politie doet onderzoek of de 18-jarige bestuurder onder invloed reed. Hij legde namelijk een positieve speekseltest af. Bij hem is bloed afgenomen. De uitslag hiervan zal later volgen. Het rijbewijs van de bestuurder is ingenomen. De auto is door de politie in beslag genomen en zal door de afdeling verkeer van de politie verder worden onderzocht.

Rond 09.30 uur vanmorgen kwam er bij de politie wederom een melding binnen over een ongeval op de A58 bij Ritthem. Omdat hierover (nog) geen informatie bekend is, kon de politie geen verdere details verschaffen.

- Advertentie -
Vorig artikelExtra verkeerscontroles na incidenten leveren bijvangst op
Volgend artikelFietsster gewond na ongelukkige val bij Nollehoofd
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.