Opnieuw melding over knallen, sprake van loos alarm

De politie kwam met meerdere eenheden ter plaatse. © Foto: Cornelis van der Jagt / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

Vanavond kreeg de politie opnieuw meldingen binnen over knallen. Naar aanleiding daarvan werd er een onderzoek ingesteld. Uiteindelijk blijkt het om vuurwerk te gaan.

Rond 21.30 uur kwam er bij de politie een melding binnen over knallen die gehoord zouden zijn in de omgeving van een parkje naast Ter Reede bij de kruising met de Koudekerkseweg in Vlissingen. Een centralist van de meldkamer die de melder aan de lijn had, hoorde via het telefoongesprek ook de knallen op de achtergrond.

- Advertentie -

Meerdere politie-eenheden gingen met spoed ter plaatse en stelden een onderzoek in. “Toen we aankwamen zagen we twee mensen wegrennen richting de bosjes. We zijn toen gaan zoeken met een speurhond en een warmtebeeldcamera”, aldus de officier van dienst van de politie.

Even na 22.30 uur stopte de politie met zoeken. Volgens de officier van dienst van de politie houden ze er rekening mee dat het om vuurwerk ging. Rond 21.30 uur werd er in de omgeving namelijk veel vuurwerk afgestoken.

De hele avond controleert de politie op verschillende plaatsen in het Middengebied van Vlissingen auto’s in opdracht van de burgemeester vanwege eerdere schietincidenten deze week.

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112Vlissingen-Souburg.nl

Zie ook:
Knallen Singel waren schoten, politie voert extra controles uit (18-05-2024)
– Politie stelt onderzoek in na mogelijk schietincident op Singel (17-05-2024)
– Burgemeester Vlissingen: ‘Schietincidenten ongehoord en onacceptabel’ (14-05-2024)
– Twee schietincidenten binnen 12 uur, politie start onderzoek (14-05-2024)
– Schoten gelost omgeving Leeghwaterstraat, dader(s) voortvluchtig (13-05-2024)

- Advertentie -
Vorig artikelKnallen Singel waren schoten, politie voert extra controles uit
Volgend artikelExtra verkeerscontroles na incidenten leveren bijvangst op
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.