Buitenbrand op terrein voormalige kleuterschool

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

Vanavond is de brandweer ingezet voor een buitenbrandje op het terrein van een voormalige kleuterschool. De brandweer had het vuur snel geblust.

Het vuurtje werd vanavond rond 20.10 uur ontdekt op een terrein van de voormalige kleuterschool Kolibrie aan de Falckstraat in Vlissingen. Onder een afdak van de voormalige school woedde het vuurtje. Omdat brandweer en politie niet via de hoofdingang het terrein konden betreden, moest er worden omgelopen via het terrein van een ander leegstaand pand op het zelfde perceel. Het vuur was binnen no-time gedoofd. De brandweer kon daarom snel vertrekken.

- Advertentie -

Agenten gingen in gesprek met een man die kennelijk in de voormalige kleuterschool of op het terrein verblijft. Om duistere redenen werd de man erg boos. Uiteindelijk mocht hij blijven.

Op het perceel aan de Falckstraat staan twee voormalige schoolgebouwen die op de nominatie staan om te worden gesloopt, volgens berichten dit jaar nog. De gebouwen doen sinds 1991 definitief geen dienst meer al school/kleuterschool omdat het leerlingenaantal al jaren niet hoog genoeg meer was. In de jaren na de sluiting hebben de panden onder andere dienst gedaan als bestuurskantoor voor een scholenorganisatie en een verenigingsgebouw.

- Advertentie -
Vorig artikelLading cocaïne ter waarde van 37 miljoen euro onderschept
Volgend artikelOpnieuw zeemijnen gevonden in Binnenhaven Vlissingen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.