Opnieuw zeemijnen gevonden in Binnenhaven Vlissingen

De GG-mijn die in mei door de EODD uit het water werd gehaald. © Foto: Marijn van de Gruiter / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

Aan het einde van de middag zijn opnieuw twee zeemijnen gevonden in de Binnenhaven van Vlissingen. Mogelijk gaat het om hetzelfde type als de mijn die twee weken geleden werd gevonden.

Aan het einde van de middag werden in de Binnenhaven van Vlissingen twee zeemijnen gevonden. Volgens een woordvoerder van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) hebben duikers vanavond één van de twee explosieven kunnen identificeren. Het gaat hierbij om een Duitse GG-mijn uit de Tweede Wereldoorlog van zeker 1000 kilo met daarin zo’n 750 kilo aan springstof. De andere bom zal maandag worden geïdentificeerd maar volgens de zegsman van de EODD gaat het hoogstwaarschijnlijk om hetzelfde type.

- Advertentie -

Twee weken geleden werd zo’n zelfde soort mijn ook in de Binnenhaven gevonden. Dat gebeurde tijdens een bodemonderzoek in opdracht van Damen vanwege uitbreidingsplannen. Deze mijn, met meer dan 927 kilo chemische springstof, is 14 kilometer uit de kust bij Westkapelle tot ontploffing gebracht. Volgens de EODD behoort dit soort mijnen tot de zwaarste categorie en zal maandag een plan worden gemaakt om de gevonden explosieven te ruimen en op een veilige plek te laten ontploffen.

- Advertentie -
Vorig artikelBuitenbrand op terrein voormalige kleuterschool
Volgend artikelMan door hulpdiensten uit woning gehaald vanwege gaslekkage
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.