Vier mannen aangehouden in onderzoek naar schietincidenten

Foto: © 112Vlissingen-Souburg.nl (archief)
- Advertentie -

Vanmorgen zijn in het Middengebied meerdere aanhoudingen verricht in het onderzoek naar meerdere schietincidenten dit jaar. Bij de aanhoudingen is het arrestatieteam (AT) ingezet.

De politie hield vanmorgen vroeg in Vlissingen vier mannen aan. Dit gebeurde in woningen aan de Bloemenlaan, het Van Houtenplein, de Van Raaltestraat en de Koudenhoek. Een arrestatieteam werd ingezet. Twee van de vier verdachten worden verdacht van poging moord/-doodslag en alle vier voor het bezit van vuurwapens. De politie onderzoekt hun betrokkenheid bij de diverse schietpartijen dit jaar in het Middengebied. Rechercheurs doen vandaag nader onderzoek in de woningen van de verdachten.

- Advertentie -

Het rechercheonderzoek leidde in de loop der tijd naar deze vier mannen (leeftijden 20, 23, 25 en 28 jaar) uit Vlissingen. Hun betrokkenheid bij deze reeks geweldsincidenten wordt nu verder door politie en openbaar ministerie onderzocht. De invallen vonden vanmorgen plaats in woningen aan de Bloemenlaan, Van Raaltestraat, Van Houtenplein en de Koudenhoek. Hierbij werd het arrestatieteam ingezet. Het viertal is voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. De politie nam ook twee auto’s in beslag. Een takelbedrijf sleepte de voertuigen voor verder onderzoek weg.

De politie besteedt vanavond (dinsdag 28 mei) in Opsporing Verzocht specifiek aandacht aan een schietpartij, namelijk op zaterdagmiddag 17 februari van dit jaar in de Ribesstraat, waarbij vanuit een rijdende auto richting een man werd geschoten. Dit gebeurde op een paar meter van een speeltuintje waar op dat moment ook kinderen speelden. De kogels vlogen in drie verschillende woningen. Er lijkt een ruzie in het criminele milieu te worden uitgevochten, met grote risico’s dus ook voor toevallige voorbijgangers. Nadat de daders uit de Ribesstraat waren vertrokken, trof de politie destijds een reeks hulzen aan. Uit politieonderzoek bleek dat de auto een grijze Kia Picanto, model 2003 was. Het kenteken van de auto is bij de politie bekend. De eigenaar is ook bekend en verhoord. Hij is nog steeds verdachte in deze zaak. Een opvallend detail aan de Picanto is dat de wieldop van het rechter voorwiel ontbrak. De schutter zat naast de bestuurder in de auto. Deze man was mogelijk donkergetint met een ringbaardje en mogelijk een bandana rond zijn hoofd. Over de bestuurder is nog niets bekend.

- Advertentie -
Vorig artikelBewoners 8 woningen nog niet naar huis na grote brand in portiekflat
Volgend artikelHulpdiensten ingezet voor gewonde persoon in duingebied Dishoek
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.