Brandweer ingezet voor rookontwikkeling op offshoreschip

© Foto: Brandweer Torenweg Middelburg
- Advertentie -

Hulpdiensten zijn zondagmorgen ingezet vanwege rookontwikkeling op een offshoreschip in de haven van Vlissingen. Een doorgebrand elektriciteitskastje bleek de oorzaak.

Even na 10.30 uur werd er rook waargenomen op een zogeheten offshore support vessel. Het schip van 145 meter lang lag afgemeerd in de Scaldiahaven aan de Frankrijkweg in Vlissingen-Oost. Vrij snel werd er opgeschaald naar het sein ‘middelbrand’. Hierdoor kwamen meerdere brandweerteams uit de regio ter plekke.

- Advertentie -

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland waren op het moment van de brandmelding 57 personen aan boord. Al deze mensen zijn op tijd in veiligheid gebracht.

De brand woedde volgens de Veiligheidsregio tussen plafonds onder het helikopterdek van het schip. Een doorgebrand elektriciteitskastje in het plafond bleek de oorzaak van de brand.

- Advertentie -
Vorig artikelScooterrijder (20) betrapt op rijden onder invloed
Volgend artikelBrandweer blust brandende hoop afval in buitengebied
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.