Brandweer ingezet voor vastzittende duif in net op balkon

© Foto: Stichting Dierenwelzijn Zeeland
- Advertentie -

De brandweer uit Vlissingen is maandagavond ingezet voor een vastzittende duif in een net op een balkon van een flatwoning. Vrijwilligers van Stichting Dierenwelzijn Zeeland ontfermden zich over het diertje.

De dierenambulance ontving maandagavond een melding over een duif die al dagenlang vast zou zitten in een net op een balkon van een woning aan de Schaepmanstraat in Vlissingen. De vrijwilligers van de dierenambulance konden de vogel echter niet zelf bevrijden en riepen de hulp in van de brandweer. Even voor 19.00 uur werd dan ook de hoogwerker van de vrijwillige brandweer uit Vlissingen gealarmeerd.

- Advertentie -

Volgens Stichting Dierenwelzijn Zeeland verkeerde de duif ondanks alles in goede conditie. Nadat het beestje was bevrijd, vloog hij al snel zijn vrijheid tegemoet. Volgens die dierenwelzijnsorganisatie zijn slap hangende netten erg dieronvriendelijk en totaal niet geschikt om overlast door vogels tegen te gaan. “Er zijn veel betere alternatieven die strak staan zodat geen vogel eronderdoor kan of vast kan komen te zitten met pootjes of vleugels”, aldus de dierenhulporganisatie op Facebook.

- Advertentie -
Vorig artikelVlissinger loopt hoofdwond op door mishandeling
Volgend artikelPolitie zoekt naar eigenaar van mogelijk gestolen fiets
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!