VRZ sluit mogelijk brandweerposten

- Advertentie -

VLISSINGEN – De VeiligheidsRegio Zeeland (VRZ) overweegt meerdere brandweerposten te gaan sluiten, dit in verband met bezuinigingen.

Volgens de Veiligheidsregio zelf zijn dit de posten: Domburg, Kerkwerve, Dreischor, ‘s-Heer Arendskerke, Koudekerke, Wissenkerke, Zuiddorpe, Baarland en Nieuw-Namen. Dit voorstel zou aangepast kunnen worden na inspraak.

- Advertentie -

Tankautospuiten die nu met zes brandweermensen worden bemand zouden in het vervolg met vier brandweermensen worden bemand. Dit is volgens de Veiligheidsregio een bezuinigingsmaatregel.

Om het plan aan de brandweermensen zelf voor te stellen heeft de Veiligheidsregio een aantal bijeenkomsten georganiseerd. De betrokken brandweermensen konden hierbij hun mening geven over de nieuwe plannen.

Een definitief besluit zal in december worden genomen. Het belangrijkste uitgangspunt is volgens de Veiligheidsregio het blijven leveren van betrouwbare brandweerzorg.

- Advertentie -
Vorig artikelBedelaar beboet in centrum Vlissingen
Volgend artikelBenzinelucht in garage-boxen Vlissingen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.