VRZ sluit mogelijk brandweerposten

VLISSINGEN – De VeiligheidsRegio Zeeland (VRZ) overweegt meerdere brandweerposten te gaan sluiten, dit in verband met bezuinigingen.

Volgens de Veiligheidsregio zelf zijn dit de posten: Domburg, Kerkwerve, Dreischor, ‘s-Heer Arendskerke, Koudekerke, Wissenkerke, Zuiddorpe, Baarland en Nieuw-Namen. Dit voorstel zou aangepast kunnen worden na inspraak.

Tankautospuiten die nu met zes brandweermensen worden bemand zouden in het vervolg met vier brandweermensen worden bemand. Dit is volgens de Veiligheidsregio een bezuinigingsmaatregel.

Om het plan aan de brandweermensen zelf voor te stellen heeft de Veiligheidsregio een aantal bijeenkomsten georganiseerd. De betrokken brandweermensen konden hierbij hun mening geven over de nieuwe plannen.

Een definitief besluit zal in december worden genomen. Het belangrijkste uitgangspunt is volgens de Veiligheidsregio het blijven leveren van betrouwbare brandweerzorg.

Vorig artikelBedelaar beboet in centrum Vlissingen
Volgend artikelBenzinelucht in garage-boxen Vlissingen
In 2013 richtte ik 112Vlissingen-Souburg.nl op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen. Daarnaast ben ik als eigenaar verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en heb ik veel contact met de verschillende partners. Ook schrijf ik nog vaak artikelen en maak ik nog regelmatig nieuwsfoto's.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier