VRZ sluit mogelijk brandweerposten

- ADVERTENTE -

VLISSINGEN – De VeiligheidsRegio Zeeland (VRZ) overweegt meerdere brandweerposten te gaan sluiten, dit in verband met bezuinigingen.

Volgens de Veiligheidsregio zelf zijn dit de posten: Domburg, Kerkwerve, Dreischor, ‘s-Heer Arendskerke, Koudekerke, Wissenkerke, Zuiddorpe, Baarland en Nieuw-Namen. Dit voorstel zou aangepast kunnen worden na inspraak.

- ADVERTENTIE -

Tankautospuiten die nu met zes brandweermensen worden bemand zouden in het vervolg met vier brandweermensen worden bemand. Dit is volgens de Veiligheidsregio een bezuinigingsmaatregel.

Om het plan aan de brandweermensen zelf voor te stellen heeft de Veiligheidsregio een aantal bijeenkomsten georganiseerd. De betrokken brandweermensen konden hierbij hun mening geven over de nieuwe plannen.

Een definitief besluit zal in december worden genomen. Het belangrijkste uitgangspunt is volgens de Veiligheidsregio het blijven leveren van betrouwbare brandweerzorg.

- ADVERTENTIE -
Vorig artikelBedelaar beboet in centrum Vlissingen
Volgend artikelBenzinelucht in garage-boxen Vlissingen
In 2013 richte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Als snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws in de gemeente Vlissingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!