VRZ sluit mogelijk brandweerposten

VLISSINGEN – De VeiligheidsRegio Zeeland (VRZ) overweegt meerdere brandweerposten te gaan sluiten, dit in verband met bezuinigingen.

Volgens de Veiligheidsregio zelf zijn dit de posten: Domburg, Kerkwerve, Dreischor, ‘s-Heer Arendskerke, Koudekerke, Wissenkerke, Zuiddorpe, Baarland en Nieuw-Namen. Dit voorstel zou aangepast kunnen worden na inspraak.

Tankautospuiten die nu met zes brandweermensen worden bemand zouden in het vervolg met vier brandweermensen worden bemand. Dit is volgens de Veiligheidsregio een bezuinigingsmaatregel.

Om het plan aan de brandweermensen zelf voor te stellen heeft de Veiligheidsregio een aantal bijeenkomsten georganiseerd. De betrokken brandweermensen konden hierbij hun mening geven over de nieuwe plannen.

Een definitief besluit zal in december worden genomen. Het belangrijkste uitgangspunt is volgens de Veiligheidsregio het blijven leveren van betrouwbare brandweerzorg.

Vorig artikelBedelaar beboet in centrum Vlissingen
Volgend artikelBenzinelucht in garage-boxen Vlissingen
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie en de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier