Dronken bestuurder zonder rijbewijs aangehouden

- Advertentie -

VLISSINGEN – Zaterdagochtend heeft de politie op de Minister Lelystraat in Vlissingen een jongeman aangehouden omdat hij een controle probeerde te ontvluchten, ook had de jongeman teveel alcohol op en had hij geen rijbewijs.

Agenten zagen rond 04.00 uur een auto op de Koudekerkseweg in Vlissingen rijden. De auto trok de aandacht van de agenten vanwege het afwijkende rijgedrag, daarom wilde zij een controle uitvoeren. Toen de bestuurder in de gaten kreeg reed hij met hoge snelheid richting de President Rooseveltlaan in Vlissingen. Hier slingerde hij hevig en reed op de verkeerde weghelft. Op de kruising met de President Rooseveltlaan en de Koudekerkseweg raakte de auto een stoeprand. De bestuurder negeerde voortdurend het stopteken dat de agenten gaven. Hierna reed de auto met hogersnelheden, om vervolgens in de Salvador Dalistraat de Minister Lelystraat in de rijden. Daar zette hij het voertuig schuin op het trottoir, waarna hij naar de voordeur van een woning rende. Een agent wist hem in te halen en aan te houden.

- Advertentie -

De 17-jarige Vlissinger werd voor verder onderzoek naar het politiebureau in Vlissingen meegenomen. Tijdens de uitgebreide ademanalyse blies de Vlissinger 420 Ugl. Onderzoek aan de auto leerde dat deze niet geschikt was om te rijden. Daarom is besloten om de auto aan te melden voor een herkeuring bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Tegen de 17-jarige bestuurde is een proces-verbaal opgemaakt.

- Advertentie -
Vorig artikelPersoon vast in lift, brandweer rukt uit
Volgend artikelBrandweer rukt uit voor ‘buitenbrand’
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.