Inbrekers aangehouden, agent gewond

- Advertentie -

OOST-SOUBURG – De politie heeft de afgelopen week, na een intensief onderzoek, in Oost-Souburg en Middelburg drie woninginbrekers aangehouden.

De 18-jarige hoofdverdachte uit Oost-Souburg werd maandagochtend 29 september in bij een woning aan de Ritthemsestraat in Oost-Souburg aangehouden. Hij wordt verdacht van meerdere woninginbraken in Oost-Souburg en in de directe omgeving hiervan. Ook wordt hij verdacht van een afpersing. Tijdens de aanhouding raakte een politieagent gewond toen hij met de verdachte op de grond viel. De agent is met verwondingen aan zijn hoofd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Na de aanhouding is de woning van de verblijfadres van de inbreker doorzocht.

- Advertentie -

Zaterdagmorgen 4 oktober zijn in dit onderzoek nog twee verdachten aangehouden, namelijk een 17-jarige jongeman uit Oost Souburg en een 20-jarige jongeman uit Middelburg. De politie sluit meerdere aanhoudingen in dit onderzoek niet uit.

In met name Oost-Souburg werden in het eerste half jaar van dit jaar veel woninginbraken gepleegd. Hiervoor werden eerder al drie verdachten aangehouden.

- Advertentie -
Vorig artikelArrestatieteam oefent in sloopwoningen
Volgend artikelVlissinger op heterdaad aangehouden voor poging tot inbraak
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.