Agente bedreigd en mishandeld, twee verdachten gearresteerd

- Advertentie -

VLISSINGEN – Zondagochtend vroeg, omstreeks 06.00 uur heeft de politie twee mannen aangehouden. Een van de twee mannen heeft een politieagente mishandeld, ook werd een andere politieagent bedreigd.

Zondagochtend vroeg, rond 05.55 uur kreeg de politie een melding van een eenzijdig ongeval op de Bossenburghweg in Vlissingen. Een auto zou volgens de melding op een rotonde zijn gereden. Toen agenten ter plaatse kwamen was er echter niemand bij het voertuig te bekennen. Kort daarna kwam er een personenauto aanrijden met daarin een 27-jarige man uit Oost-Souburg, hij bleek de eigenaar te zijn van het gestrande voertuig. De dienstdoende agenten vertrouwde de zaak niet en deelden de man mee dat hij verdacht werd van het rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van het ongeval. Na een blaastest werd inderdaad duidelijk dat de eigenaar van het voertuig onder invloed van alcohol was, hij is dan ook aangehouden en in de politieauto vastgezet.

- Advertentie -

Na de aanhouding van de 27-jarige man uit Oost-Souburg, kwamen er drie mannen en een vrouw wild gebarend en schreeuwend aanrennen in de richting van de agenten. Een aantal van hen begon tegen het politievoertuig te slaan. Ook bedreigde zij de agenten en kreeg een agente van een van de mannen een vuistslag op haar lichaam. Van een andere man kreeg de agente een duw. De vrouw probeerde intussen de 27-jarige Oost-Souburger te bevrijden uit het politievoertuig.

Even later lukte het de agenten om het viertal terug te dringen. Vervolgens gingen zij er vandoor. Inmiddels waren er al verschillende eenheden onderweg om assistentie te verlenen. Zij wisten twee verdachten aan te houden, een van hen was de 33-jarige Vlissinger, hij verzette zich hevig bij zijn aanhouding. De andere twee verdachten wisten te ontkomen. De twee gearresteerde verdachten zijn vastgezet voor verder onderzoek. De agente heeft aangifte gedaan van mishandeling.

- Advertentie -
Vorig artikelPolitie controleert fietsers in centrum
Volgend artikelDronken amokmaker opgepakt voor bedreiging
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.