Helikopter haalt onwel geworden loods van schip

- Advertentie -

VLISSINGEN – Vanochtend is de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) van Breskens wederom uitgevaren voor een medische evacuatie op de Westerschelde.

De KNRM van Breskens voer omstreeks 08.30 uur uit voor een melding van een medische evacuatie op de Westerschelde. Aanboort van een chemicaliën tanker was een loods onwel geworden, hij raakte bewusteloos en zakte in elkaar. Tijdens het uitvaren van de KNRM kregen zij ook te horen dat de Belgische Sea king helikopter onderweg is. Twee bemanningsleden van de KNRM zijn aanboort gegaan van de tanker om de bewusteloze loods eerste hulp te kunnen bieden. Tegelijker tijd werd er een andere loods aanboort gebracht.

- Advertentie -

Toen de leden van de KNRM de stuurhut bereikte, waar de onwel geworden loods zich bevond, was hij inmiddels weer bij kennis. De toestand van de loods is op dat moment stabiel, er is besloten te wachten op de arts van de Sea king die over enkele minuten kon arriveren.

Toen de helikopter ter plekke was gekomen zette ook deze twee personen af. Hierna is besloten om de man met de helikopter te evacueren. Onder begeleiding van de bemanningsleden van de KNRM en een arts van de Sea king is de loods naar het voordek van de tanker gebracht, hier werd hij samen met de art opgepikt door de helikopter. Vervolgens is hij met spoed naar een ziekenhuis in Brugge gebracht.

- Advertentie -
Vorig artikelKNRM evacueert persoon van schip
Volgend artikelVeel rook bij containerbrand
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.