Rijverbod na alcohol controles in Vlissingen en Middelburg

- Advertentie -

MIDDELBURG / VLISSINGEN – De politie heeft woensdagavond en donderdagmorgen vroeg in Middelburg en Vlissingen alcoholcontroles gehouden. Ruim 400 bestuurders voerden een blaastest uit.

In verband met de viering van Kerstavond en -nacht in Middelburg controleerden agenten op de Looijerssingel, de Koestraat, de Rotterdamsekade en de Poelendaelesingel in Middelburg. Hierbij kreeg een bestuurder een bekeuring voor het negeren van een roodlicht op de Schroeweg. Een 25-jarige man uit Middelburg blies een A-indicatie. Tijdens een uitgebreide ademanalyse blies hij 285 ug/l. Hij kreeg een bekeuring en een rijverbod van een uur. Een 50-jarige man uit Middelburg blies eveneens een A-indicatie. Na de ademanalyse had hij een eindwaarde van 305 ug/l. Hij kreeg een bekeuring en een rijverbod van twee uren.

- Advertentie -

Een andere Middelburger kreeg op de Ruyterstraat een bekeuring omdat hij zijn rijbewijs niet bij zich had. Tijdens de controle werd nog een bekeuring uitgedeeld omdat een bepaalde auto niet verzekerd was.

Rond 03.00 uur werd de controle naar Vlissingen verplaatst, waar een kerstparty werd gehouden in Baskensburg, alsmede een ‘Foute Kerstparty’ in de Timmerfabriek. Bestuurders werden tot 05.00 uur gecontroleerd. Hierbij blies een 30-jarige man uit Bloemendaal een A-indicatie. Het eindresultaat van de ademanalyse was 325 ug/l. Dit leverde de bestuurder een proces-verbaal op en een rijverbod van twee uren.

Een 28-jarige man uit Vlissingen blies ook een A-indicatie. Het eindresultaat van de ademanalyse was 485 ug/l. De man bleek nog nooit een rijbewijs te hebben gehad. Hij wordt als beginnend bestuurder behandeld voor het rijden onder invloed. Hij kreeg naast een proces-verbaal voor rijden onder invloed een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs.Een 48-jarige vrouw uit Vlissingen blies een A-indicatie, wat resulteerde in 230 ug/l tijdens de ademanalyse. Ze kreeg een rijverbod van een uur.

- Advertentie -
Vorig artikelVeel rook bij containerbrand
Volgend artikelDieven op heterdaad betrapt bij inbraak
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.