Grote politieactie in Zeeland en West-Brabant, drie aanhoudingen verricht

- Advertentie -

VLISSINGEN – Tijdens een grote politieactie zijn in Zeeland en West-Brabant drie verdachten zijn gehouden. Op 15 locaties zouden doorzoekingen zijn gedaan. De actie houd verband met een moord van vorig jaar in het Brabantse Huijbergen.

Ook in Vlissingen en Oost-Souburg zijn personen aangehouden waaronder een 67-jarige man, hij wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie. Eén van de gearresteerde verdachten, een 40-jarige Amsterdammer, zou opdracht hebben gegeven voor de moord op Gintas Macionis in Huijbergen, hij werd vorig jaar in die plaats doodgeschoten.

- Advertentie -

De invallen die zijn gedaan zouden verband houden met een drugsbende. Deze benden zou zich ook bezighouden met wietteelt. In Putte zou volgens andere mediums een daadwerkelijke wietkwekerij zijn ontdekt.

De moord op de 37-jarige Gintas Macionis in februari vorig jaar zijn in Zeeland  onder andere vier verdachten opgepakt. Het ging voornamelijk om personen uit Zierikzee en Vlissingen. De 37-jarige man uit Litouwen werd op 22 februari 2014 vermoedelijk op zijn oprit voor zijn woning aan de Groenendries in Huijbergen geliquideerd. Hij raakte zwaargewond en overleed later in het ziekenhuis.

Niet alleen de politie maar ook de belastingdienst, de FIOD en Defentie deden mee aan deze actie.

- Advertentie -
Vorig artikelFietsster gewond na incident in Badhuisstraat Vlissingen
Volgend artikelPolitie ontmanteld wietkwekerij in woning Oost-Souburg
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.