Grote politieactie in Zeeland en West-Brabant, drie aanhoudingen verricht

VLISSINGEN – Tijdens een grote politieactie zijn in Zeeland en West-Brabant drie verdachten zijn gehouden. Op 15 locaties zouden doorzoekingen zijn gedaan. De actie houd verband met een moord van vorig jaar in het Brabantse Huijbergen.

Ook in Vlissingen en Oost-Souburg zijn personen aangehouden waaronder een 67-jarige man, hij wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie. Eén van de gearresteerde verdachten, een 40-jarige Amsterdammer, zou opdracht hebben gegeven voor de moord op Gintas Macionis in Huijbergen, hij werd vorig jaar in die plaats doodgeschoten.

De invallen die zijn gedaan zouden verband houden met een drugsbende. Deze benden zou zich ook bezighouden met wietteelt. In Putte zou volgens andere mediums een daadwerkelijke wietkwekerij zijn ontdekt.

De moord op de 37-jarige Gintas Macionis in februari vorig jaar zijn in Zeeland  onder andere vier verdachten opgepakt. Het ging voornamelijk om personen uit Zierikzee en Vlissingen. De 37-jarige man uit Litouwen werd op 22 februari 2014 vermoedelijk op zijn oprit voor zijn woning aan de Groenendries in Huijbergen geliquideerd. Hij raakte zwaargewond en overleed later in het ziekenhuis.

Niet alleen de politie maar ook de belastingdienst, de FIOD en Defentie deden mee aan deze actie.

Vorig artikelFietsster gewond na incident in Badhuisstraat Vlissingen
Volgend artikelPolitie ontmanteld wietkwekerij in woning Oost-Souburg
In 2013 richtte ik 112Vlissingen-Souburg.nl op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen. Daarnaast ben ik als eigenaar verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en heb ik veel contact met de verschillende partners. Ook schrijf ik nog vaak artikelen en maak ik nog regelmatig nieuwsfoto's.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier