Brandweer oefent met groot vermogen pomp

- Advertentie -

RITTHEM – Zaterdagochtend heeft de Vlissingse brandweer met de groot vermogen pomp geoefend op de  Westerhavendam in Ritthem.  

De pomp is zaterdagmorgen aangezet door de brandweer van Vlissingen. Omdat de pomp voornamelijk gebruikt zal worden bij grote branden in bijvoorbeeld havengebieden heeft Zeeland Seaports de pomp gesponsord in samenwerking met de Veiligheidsregio Zeeland. Een groot vermogen pomp verwerkt maar liefst 30 kuub water per minuut. Bij de pomp zit een totaal slangenbereik van ongeveer 2 kilometer.

- Advertentie -

Twee haakarm voertuigen, een tankautospuit, de groot vermogen pomp en een dienst bus stonden samen met een verzorgingsunit op de Westerhavendam in Ritthem. Ook twee waterkanonnen waar de pomp op aangesloten was stonden even verderop. Nadat het zeewater hoog genoeg was kon de pomp in werking worden gesteld. Met een enorme spuitkracht kwam het water wat de pomp uit zee had gepompt even later uit de twee gereed staande kanonnen die ongeveer zo’n 300 meter verder op stonden.

 

- Advertentie -
Vorig artikelBrandweer Vlissingen organiseert toetsavond voor brandweer Arnemuiden
Volgend artikelVrouw ernstig gewond na val van paard
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).