Groot containerschip vast voor Vlissingse kust

VLISSINGEN – Vanochtend vroeg is een groot containerschip vastgelopen voor de kust van Vlissingen. De hulpdiensten hebben Grip 2 afgegeven, dit gebeurde rond 05.47 uur.

Het schip, de Sea Land Meteor, ligt vast ter hoogte van de Commandoweg in Vlissingen. Het grote schip heeft een lengte van 292 meter. Rond 05.00 uur liep het schip vermoedelijk vast.

Het schip was op weg naar de Sloehaven in Vlissingen-Oost. Verschillende sleepboten zijn ter plaatse. Zij maken samen met Rijkswaterstaat een plan om het grote schip weer vlot te trekken. De bemanning van het schip bleef ongedeerd, voor de lading is vooralsnog geen gevaar.

Tussen 10.00 en 11.00 uur werd een poging gedaan om het schip vlot te trekken, dit is gelukt. De lading van het schip is divers, ook zijn er volgens de Veiligheidsregio Zeeland gevaarlijke stoffen aanboort. Vooralsnog is er geen gevaar voor de directe omgeving omdat de lading stabiel ligt. De omgeving is door de politie afgesloten, toeschouwers worden verzocht naar een andere veilige plek te gaan.

Vorig artikelMan opgepakt voor openstaande boete en GHB
Volgend artikelContainerschip losgetrokken, gaat voor anker op Rede
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie de de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier