Groot containerschip vast voor Vlissingse kust

- ADVERTENTE -

VLISSINGEN – Vanochtend vroeg is een groot containerschip vastgelopen voor de kust van Vlissingen. De hulpdiensten hebben Grip 2 afgegeven, dit gebeurde rond 05.47 uur.

Het schip, de Sea Land Meteor, ligt vast ter hoogte van de Commandoweg in Vlissingen. Het grote schip heeft een lengte van 292 meter. Rond 05.00 uur liep het schip vermoedelijk vast.

- ADVERTENTIE -

Het schip was op weg naar de Sloehaven in Vlissingen-Oost. Verschillende sleepboten zijn ter plaatse. Zij maken samen met Rijkswaterstaat een plan om het grote schip weer vlot te trekken. De bemanning van het schip bleef ongedeerd, voor de lading is vooralsnog geen gevaar.

Tussen 10.00 en 11.00 uur werd een poging gedaan om het schip vlot te trekken, dit is gelukt. De lading van het schip is divers, ook zijn er volgens de Veiligheidsregio Zeeland gevaarlijke stoffen aanboort. Vooralsnog is er geen gevaar voor de directe omgeving omdat de lading stabiel ligt. De omgeving is door de politie afgesloten, toeschouwers worden verzocht naar een andere veilige plek te gaan.

- ADVERTENTIE -