Containerschip losgetrokken, gaat voor anker op Rede

© Foto: Jordan Pinas / 112 Vlissingen & Souburg

VLISSINGEN – Het containerschip de Sea Land Meteor dat vanmorgen vroeg vast liep voor de kust van Vlissingen ter hoogte van de Commandoweg is vanochtend losgetrokken.

Het schip werd ongeveer rond 10.25 uur losgetrokken. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland was de lading van het schip divers. Ook waren er gevaarlijke stoffen aanboort, omdat deze stabiel waren was er geen direct gevaar voor de omgeving.

De politie zette wel de directe omgeving af, dit was volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio om een veilige omgeving te creëren. Eerst werd er gemeld dat het schip naar de Rede voor Vlissingen ging, het is echter nu onderweg naar Antwerpen.

De coördinatie van de hulpdiensten is inmiddels afgeschaald. De Nautische Autoriteit gaat de ware toedracht van het vaarincident onderzoeken.

Zie ook:

Vorig artikelGroot containerschip vast voor Vlissingse kust
Volgend artikelBoom beschadigt bestelbus Koudekerke
In 2013 richtte ik 112Vlissingen-Souburg.nl op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen. Daarnaast ben ik als eigenaar verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en heb ik veel contact met de verschillende partners. Ook schrijf ik nog vaak artikelen en maak ik nog regelmatig nieuwsfoto's.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier