Containerschip losgetrokken, gaat voor anker op Rede

© Foto: Jordan Pinas / 112 Vlissingen & Souburg
- ADVERTENTE -

VLISSINGEN – Het containerschip de Sea Land Meteor dat vanmorgen vroeg vast liep voor de kust van Vlissingen ter hoogte van de Commandoweg is vanochtend losgetrokken.

Het schip werd ongeveer rond 10.25 uur losgetrokken. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland was de lading van het schip divers. Ook waren er gevaarlijke stoffen aanboort, omdat deze stabiel waren was er geen direct gevaar voor de omgeving.

- ADVERTENTIE -

De politie zette wel de directe omgeving af, dit was volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio om een veilige omgeving te creëren. Eerst werd er gemeld dat het schip naar de Rede voor Vlissingen ging, het is echter nu onderweg naar Antwerpen.

De coördinatie van de hulpdiensten is inmiddels afgeschaald. De Nautische Autoriteit gaat de ware toedracht van het vaarincident onderzoeken.

Zie ook:

- ADVERTENTIE -