Instanties houden integrale transportcontrole Vlissingen-Oost

- Advertentie -

RITTHEM – Aan de Duitslandweg is door de politie, douane, RDW en belastingdienst een integrale transportcontrole uitgevoerd. Daarbij werd er op 15 voertuigen beslag gelegd, 4 voertuigen zijn afgevoerd.

Op donderdag 7 mei is er tussen 8.00 uur en 15.00 uur onder andere gecontroleerd op overbelading en technische staat van voertuigen, afmetingen lading en voertuig, milieu en afval, brandstof en overige accijns, arbeidstijdenwet, vervoersvergunningen, legaliteit lading, uitrusting en personeel. Bij drie vrachtwagens werd een forse overbelading vastgesteld. De chauffeurs kregen hiervoor een proces-verbaal. En moesten hun lading afladen of anders beladen.

- Advertentie -

Medewerkers van de RDW stelden tientallen gebreken vast bij verschillende voertuigen. Opvallend daarbij was dat bij drie vrachtauto’s een zogenaamde brulpijp werd aangetroffen. Door het bewust plaatsen van een bedienbare klep in het uitlaatsysteem wordt dan de demping van de uitlaat gemanipuleerd. Verder werd bij twee voertuigen vastgesteld dat de lengte werd overschreden en een voertuig was te hoog. Tegen twee chauffeurs kregen een bekeuring voor het niet op orde hebben van hun tachograaf.

De belastingdienst inde een bedrag van in totaal 9000 euro. Tenslotte zijn er door de Douane nog 22 monsters genomen om in het lab te laten controleren op rode gasolie.

- Advertentie -
Vorig artikelTraumahelikopter haalt patiënt op in Middelburg
Volgend artikelAlerte getuigen leidt politie naar inbrekersduo
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.