Instanties houden integrale transportcontrole Vlissingen-Oost

RITTHEM – Aan de Duitslandweg is door de politie, douane, RDW en belastingdienst een integrale transportcontrole uitgevoerd. Daarbij werd er op 15 voertuigen beslag gelegd, 4 voertuigen zijn afgevoerd.

Op donderdag 7 mei is er tussen 8.00 uur en 15.00 uur onder andere gecontroleerd op overbelading en technische staat van voertuigen, afmetingen lading en voertuig, milieu en afval, brandstof en overige accijns, arbeidstijdenwet, vervoersvergunningen, legaliteit lading, uitrusting en personeel. Bij drie vrachtwagens werd een forse overbelading vastgesteld. De chauffeurs kregen hiervoor een proces-verbaal. En moesten hun lading afladen of anders beladen.

Medewerkers van de RDW stelden tientallen gebreken vast bij verschillende voertuigen. Opvallend daarbij was dat bij drie vrachtauto’s een zogenaamde brulpijp werd aangetroffen. Door het bewust plaatsen van een bedienbare klep in het uitlaatsysteem wordt dan de demping van de uitlaat gemanipuleerd. Verder werd bij twee voertuigen vastgesteld dat de lengte werd overschreden en een voertuig was te hoog. Tegen twee chauffeurs kregen een bekeuring voor het niet op orde hebben van hun tachograaf.

De belastingdienst inde een bedrag van in totaal 9000 euro. Tenslotte zijn er door de Douane nog 22 monsters genomen om in het lab te laten controleren op rode gasolie.

Vorig artikelTraumahelikopter haalt patiënt op in Middelburg
Volgend artikelAlerte getuigen leidt politie naar inbrekersduo
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie en de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier