Overheid zendt NL-Alert controlebericht uit

Archief-foto © 112 Vlissingen & Souburg

MIDDELBURG – Maandag 1 juni a.s. omstreeks 12.00 uur zendt de overheid weer een NL-Alert controle bericht uit in heel Nederland. Door dit controlebericht kunt u nagaan of u mobiele telefoon juist is ingesteld voor NL-Alert.

Ontvangt u op 1 juni a.s. het controlebericht, dan is uw toestel juist ingesteld en hoeft u niets te doen. Heeft u geen NL-Alert ontvangen en wilt u dit wel? Ga dan naar: www.nl-alert.nl en bekijk hoe u uw toestel instelt.

De overheid zendt tweemaal per jaar een NL-Alert controlebericht uit. Maandag 1 juni a.s. en maandag 7 december worden controleberichten verstuurd.

NL-Alert is een alarmmiddel van de overheid, stel er breekt een grote brand uit waarbij niet alleen rook, maar ook gevaarlijke stoffen vrijkomen. Of er is sprake van noodweer of een dreigende overstroming. Als jij je bevindt in de omgeving van zo’n noodsituatie en jij hebt je telefoon juist ingesteld voor NL-Alert, dan ontvang jij een tekstbericht op je telefoon. In dit tekstbericht staat informatie over de noodsituatie en wat je op dat moment het beste kunt doen. NL-Alert is al ruim 60 keer ingezet voor onder andere: grote branden, een ontsnapte giftige cobra en een treinbotsing waarbij een brandbare stof vrijkwam.

Vanuit de meldkamer van de hulpdiensten wordt een tekstbericht over een (dreigende) situatie verstuurd naar alle mobiele telefoons in de directe omgeving. NL-Alert berichten zijn geen sms-berichten, het zijn zogenaamde cell broadcastberichten. NL-Alert werkt daarom ook als een netwerk bijvoorbeeld overbelast is. NL-Alert is volledig gratis en anoniem.

Alle aanbieders van mobiele telefonie ondersteunen op dit moment NL-Alert via hun 2G of 3G netwerk. NL-Alert is nog niet via het nieuwe 4G-netwerk te ontvangen. De providers zijn vanaf 1 december 2015 wettelijk verplicht hun netwerken geschikt te maken voor het verzenden van NL-Alert berichten via het 4G-netwerk.

Vorig artikelSlapende man aangehouden in verduisterde personenauto
Volgend artikelMan bedreigt agenten met boormachine in Vlissingen
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie en de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier