Motorrijder ten val na achtervolging met politie

- Advertentie -

VLISSINGEN – Zondagavond is een 28-jarige Vlissinger gewond geraakt nadat hij op de Veerhavenweg in Vlissingen ten val kwam met zijn motor. Hij werd achtervolgd door de politie en probeerde te ontkomen.

Agenten reden zondagavond in een niet opvallende auto over de A58 richting Vlissingen. Zij werden ingehaald voor een tweetal motorrijders die circa 200 kilometer per uur reden. De agenten besloten de twee staande te houden.

- Advertentie -

De agenten besloten de optische en geluidssignalen van de onopvallende politieauto aan te zetten. De politieagenten zagen dat het duo de snelweg verliet en af wilde slaan bij de afslag Veerhavenweg richting de spoorovergang. De twee keken vervolgens naar de politieauto en reden weg, echter was het stoplicht nog op rood.

De 28-jarige motorrijder kwam in de bocht voor de spoorovergang ten val met zijn Yamaha en raakte gewond. De andere motorrijder reed terug met zijn Suzuki richting de A58. De gewonde motorrijder brak door zijn val een pols en een sleutelbeen, hij is met spoed per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De andere motorrijder, een 26-jarige man uit de gemeente Vlissingen, werd door de politie thuis bezocht.

Beide mannen krijgen een proces-verbaal, hun rijbewijzen zijn ingevorderd.

- Advertentie -
Vorig artikelPolitie komt alleen in actie voor spoedmeldingen
Volgend artikelMan van ongeveer 30 jaar vermist
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).