Vlissingse strandwacht redt vier kinderen uit zee

- Advertentie -

VLISSINGEN – Maandag is de reddingsbrigade van Vlissingen in actie gekomen voor zwemmers in problemen bij het Nollehoofd.

Vanmiddag rond 16:00 uur raakte er een meisje in problemen bij de zwemtouwpalen op het Nollehoofd. Het meisje werd gered met de waterscooter. Een kwartier later raakten er 2 jongens in problemen bij dezelfde palen toen de waterscooter arriveerde werd er 1 op de waterscooter meegenomen en een bemanningslid van de waterscooter bleef bij het andere jongetje totdat die ook naar de kant kon worden gebracht. Het jongetje werd vervolgens behandeld voor onderkoelingsverschijnselen en schaafwonden.

- Advertentie -

Rond 18:30 uur raakte er nog een zwemmer in de problemen. Deze werd met een rescueboard uit het water gered door één van de strandwachten. De zwemmer, een 13 jarige jongen, was erg geschrokken en beloofde beter op te passen.

In totaal werden er vandaag vier kinderen uit zee gered. Gisteren redde de strandwacht ook al twee personen uit het water vanwege de sterke stroming door het springtij.

- Advertentie -
Vorig artikelScooterrijder gewond na ongeval Spuistraat Vlissingen
Volgend artikelMan gezocht in verband met tijdelijke vermissing
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).