Politie houdt voetjesactie in Vlissingse woonwijk

- Advertentie -

VLISSINGEN – Een zogenaamde ‘voetjesactie’ heeft donderdagavond laten zien dat nog niet iedereen doordrongen is van het feit dat preventie bij jezelf begint.

Donderdag 8 oktober 2015 tussen 19.00 en 21.30 uur is de politie, samen met het preventieteam Paauwenburg, en medewerkers van de gemeente, de wijk Paauwenburg in gegaan. Het doel was om inbraak- of diefstalgevoelige plekken te ontdekken en daar dan een ‘voetje’ neer te leggen of uit te delen aan de bewoners.

- Advertentie -

Op de folder, in de vorm van een voetje, staan dan de preventietips die genomen kunnen worden om in de toekomst de situatie te voorkomen.

Er zijn in totaal 34 ‘voetjes’ uitgedeeld. Zo waren er 18 poortdeuren niet afgesloten en 13 schuren. Het team kon zo bij 20 niet afgesloten fietsen komen in niet afgesloten achtertuinen.

Ook kon het team, als ze kwaad hadden gewild, makkelijk verschillende scooters en motoren wegnemen zonder ook maar iets te verbreken. En als klap op de vuurpijl bleken er van twee woningen de achterdeur wijd open te staan terwijl dat goed te zien en te bereiken was vanaf de brandgang.

De bewoners schrokken erg toen leden van het team het ontdekten en de bewoners daar op aanspraken. Mensen in de wijk reageerden erg positief over de actie. Weer een moment van bewustwording dat er nog steeds veel verbetert kan worden als het gaat om preventie en beveiligen van de eigen woning.

- Advertentie -
Vorig artikelAuto’s verwoest door brand Vlissingen
Volgend artikelPolitie houdt mogelijk drugdealer aan
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).

1 REACTIE

  1. Het handhavingsteam was gisteren ook aanwezig bij de voetjes actie, goed bezig gemeente Vlissingen

Reacties zijn gesloten.