Agenten gebruiken pepperspray bij aanhouding telefoondief

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl (archief)
- Advertentie -

VLISSINGEN – Omstreeks 22.30 uur op maandagavond is op de Ven Der Helstlaan in Vlissingen een 18-jarige jongen van zijn telefoon beroofd. Hij was onderweg van zijn werk naar huis.

Op de Van Der Helstlaan werd jet 18-jarige slachtoffer aangesproken door een onbekende man. De man hield een zielig verhaal op en vroeg aan de 18-jarige jongen of hij een bericht met zijn telefoon naar iemand mocht versturen. Omdat het slachtoffer hier geen goed gevoel over had, heeft hij aangeboden zelf een bericht naar het gewenste nummer te sturen. Bij het intoetsen van de gegevens ging het mis, de onbekende man ritste plotseling de telefoon uit de hand van het slachtoffer.

- Advertentie -

De man maakte aanstalten om weg te lopen met de telefoon van de 18-jarige jongen. Het slachtoffer vroeg aan de man of hij de telefoon terug wilde geven, echter was de man dit niet van plan. Hij trok een mes en bedreigde het slachtoffer. Hierop fietste de verdachte weg.

De politie werd ingeschakeld en heeft een aangifte opgenomen van het 18-jarige slachtoffer. Omdat de jongen een vrij goed en duidelijk signalement gaf, sloegen de agenten vrijwel direct aan. De agenten zijn gestart met hun onderzoek en hebben de Officier van Justitie gebeld. Hij gaf toestemming voor de aanhouding buiten heterdaad van de verdachte, een 32-jarige man uit Vlissingen.

Omstreeks 02:15 uur in de nacht van maandag op dinsdag zagen de agenten ‘hun’ verdachte fietsen door de Paul Krugerstraat in Vlissingen. Zij maanden de verdachte om te stoppen en te blijven staan, maar hieraan gaf hij geen gehoord. Tijdens een korte achtervolging te voet is door de agenten pepperspray gebruikt met als doel de verdachte te laten stoppen en dat lukte. De 32-jarige man is overgebracht naar een politiecel in Torentijd en zit daar nu nog vast. De zaak zal vandaag verder opgepakt worden.

- Advertentie -
Vorig artikelScooterrijder gewond na aanrijding met personenauto
Volgend artikelGrootschalige oefening bij ADRZ Vlissingen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.