Taxichauffeur aangehouden wegens poging zware mishandeling

- Advertentie -

KOUDEKERKE – Om 05.30 uur zondagmorgen is een 22-jarige taxichauffeur aangehouden omdat hij wordt verdacht van poging tot zware mishandeling.

De taxichauffeur reed een groepje stappers naar Koudekerke, net voor 05.30 uur. Omdat er aan het eind van de rit betaald moest worden, stopte de chauffeur op verzoek van zijn inzittenden bij een pin-automaat aan het Dorpsplein in Koudekerke. Hier gingen alle inzittenden er vandoor.

- Advertentie -

Wat er daarna gebeurde is nog niet duidelijk, en wordt nog door de politie onderzocht, maar op een gegeven moment is de taxi tegen een 20-jarige jongeman aangereden die even tevoren nog in de taxi zat. Ook heeft de taxibus een gevel van een woning geraakt. De jongeman liep door de aanrijding een pijnlijk been op en hij is bekeken door ambulancemedewerkers. Die hebben hem doorverwezen naar de huisartsenpost.

Omdat de groep behoorlijk onder invloed was van alcohol heeft de politie nog niet de kans gehad om verklaringen op te nemen. Van de chauffeur is een blaastest afgenomen, hij bleek niet te hebben gedronken. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Zowel de chauffeur als de andere betrokkenen mogen vandaag een verklaring afleggen over de toedracht van het hele gebeuren. De taxibus is voor nader onderzoek in beslag genomen door de politie.

Gister is de taxichauffeur is gistermiddag in verzekering gesteld door de Hulp Officier van Justitie. Dit betekent dat hij Dit betekent dat hij in ieder geval nog drie dagen vast kan blijven zitten, of zoveel korter als de recherche nog nodig heeft om het onderzoek af te ronden. In de tussentijd worden getuigen en de taxichauffeur verhoord om de zaak duidelijk te krijgen.

- Advertentie -
Vorig artikelVrouw brengt twee luchtdruk pistolen naar politiebureau
Volgend artikelHulpdiensten opnieuw op zoek naar vermiste
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.