Twee jonge scooterdieven aangehouden na achtervolging

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl (archief)
- Advertentie -

VLISSINGEN – Afgelopen zondag zijn twee Vlissingse jongens van 15 en 16 jaar aangehouden op verdenking van diefstal van twee scooters. Beiden hebben bekend.

Surveillerende agenten zien de jongens in de Poortersweg bij hun scooters staan. Gezien het late tijdstip (00.20 uur) willen zij de zaak nader controleren. De jongens wachten het echter niet af en gaan er samen op één van de scooters vandoor.

- Advertentie -

Hierop is door de agenten de achtervolging ingezet. De verdachten rijden zonder verlichting tegen het verkeer in en worden uiteindelijk in de Vlissingsestraat tot stoppen gedwongen. Ook dan geven zij het nog niet op en vluchten te voet verder. Even later wordt één van hen in de kraag gevat op de kruising Vlissingsestraat/Zuiderzeestraat. Zijn kompaan weet te ontsnappen. De scooters blijken gestolen te zijn.

Tijdens het verhoor bekent de 16-jarige jongen alles. Zijn 15-jarige kompaan is vervolgens in zijn woning aangehouden. Beiden mochten in de loop van de avond weer naar huis en zijn opgehaald door de ouders.

Zij moeten zich binnenkort verantwoorden op een TRIP-zitting. Dit is een zitting waar minder ernstige zaken worden behandeld die door jongeren tussen de 12 en 18 jaar zijn gepleegd.

De jongere krijgt dan een boete of een taakstraf van het Openbaar Ministerie. Als de straf geaccepteerd wordt hoeft deze niet voor de kinderrechter te verschijnen.

- Advertentie -
Vorig artikelVerkopers namaakparfum aangehouden op Pinkstermarkt
Volgend artikelBrandweer rukt uit voor gevallen berijder scootmobiel
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.