Twee jonge scooterdieven aangehouden na achtervolging

Archief-foto © 112Vlissingen-Souburg.nl

VLISSINGEN – Afgelopen zondag zijn twee Vlissingse jongens van 15 en 16 jaar aangehouden op verdenking van diefstal van twee scooters. Beiden hebben bekend.

Surveillerende agenten zien de jongens in de Poortersweg bij hun scooters staan. Gezien het late tijdstip (00.20 uur) willen zij de zaak nader controleren. De jongens wachten het echter niet af en gaan er samen op één van de scooters vandoor.

Hierop is door de agenten de achtervolging ingezet. De verdachten rijden zonder verlichting tegen het verkeer in en worden uiteindelijk in de Vlissingsestraat tot stoppen gedwongen. Ook dan geven zij het nog niet op en vluchten te voet verder. Even later wordt één van hen in de kraag gevat op de kruising Vlissingsestraat/Zuiderzeestraat. Zijn kompaan weet te ontsnappen. De scooters blijken gestolen te zijn.

Tijdens het verhoor bekent de 16-jarige jongen alles. Zijn 15-jarige kompaan is vervolgens in zijn woning aangehouden. Beiden mochten in de loop van de avond weer naar huis en zijn opgehaald door de ouders.

Zij moeten zich binnenkort verantwoorden op een TRIP-zitting. Dit is een zitting waar minder ernstige zaken worden behandeld die door jongeren tussen de 12 en 18 jaar zijn gepleegd.

De jongere krijgt dan een boete of een taakstraf van het Openbaar Ministerie. Als de straf geaccepteerd wordt hoeft deze niet voor de kinderrechter te verschijnen.

Vorig artikelVerkopers namaakparfum aangehouden op Pinkstermarkt
Volgend artikelBrandweer rukt uit voor gevallen berijder scootmobiel
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie en de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier