Flink wat rook bij keukenbrand Oost-Souburg

- ADVERTENTE -

OOST-SOUBURG – De brandweer is vannacht uitgerukt voor een middelbrand in een woning aan de Van Putwijkstraat in Oost-Souburg. De brandweer wist twee katten uit de woning te redden.

De brand brak volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland uit in de keuken. Bij de brand kwam behoorlijk wat rook vrij.

- ADVERTENTIE -

Kort na de eerste meldingen werd er opgeschaald naar het sein ‘middelbrand’. Een tweede blusvoertuig uit Middelburg spoedde zich naar de brandlocatie. In totaal werden er twee blusvoertuigen en een hoogwerker van de brandweer ingezet om de brand te bestrijden.

Omstreeks 00.50 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven en werd de woning geventileerd. Kort hierna brak er opnieuw brand uit. Dit maal in een aanbouw aan de achterkant van de woning, vermoedelijk was er een verborgen brandhaard nog niet gedoofd.

Eén van de twee bewoners liep brandwonden aan zijn benen en voeten op. Een andere bewoonster had rook geïnhaleerd. De twee slachtoffers zijn nagezien door een ambulanceteam.

Na verkenning in de woning trof de brandweer twee katten aan. “De twee katten hadden rook ingeademd, ze hebben zuurstof toegediend gekregen en maken het goed”, aldus een medewerker van de Dierenambulance.

- ADVERTENTIE -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier