Vrouw valt van paard, traumahelikopter naar Dishoek

- Advertentie -

KOUDEKERKE – Een vrouw is vanavond zwaargewond geraakt toen ze van haar paard viel op het strand bij Dishoek. De traumahelikopter uit Rotterdam voerde haar af.

De vrouw had ernstige pijn in haar nek en rug en dreigde enkele malen het bewustzijn te verliezen. Als eerste was een strandjeep aanwezig met ambulancepersoneel. Brandweer en politie moesten een grote afstand te voet afleggen. Om tien voor acht landde de helikopter.

- Advertentie -

Volgens een medewerker van de brandweer was het paard weggezakt in het drijfzand. Hij leidde het dier weg. Ook een voertuig van de reddingsbrigade uit Westkapelle bleef steken. Het drijfzand is een gevolg van het opspuiten van het strand, afgelopen nacht.

Zie ook:
Vrouw werd van paard gelanceerd en raakte zwaargewond (25 mei 2016)

- Advertentie -
Vorig artikelAchtervolging in Vlissingen, bestuurder spoorloos
Volgend artikelScooter bleek gestolen in Goes, eigenaar meldt zich
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).

6 REACTIES

 1. ik heb zelf ook paard gereden maar liep nooit over strand.en troyuwens waarom paarden mogen wel op strand alles onder schijten en honden zijn op strand verboden begrijp niet wat je met paard dan op strand doet.loop dan in bos dan hebben er ook minder mensen last van.je heb bij dishoek ook ruiterpad

  • er is in het seizoen ook een paardenverbod tussen bepaalde tijden, net zoals voor honden. buiten om die tijden mogen paarden ( en honden) gewoon op het strand. ( er zijn plekken waar ze beide altijd verboden zijn )
   we wonen aan het strand , het is toegestaan om op het strand te rijden, waarom zouden we dat dan niet doen, het is genieten! je moet gewoon rekening met ELKAAR houden.
   maar wat ik niet begrijp is jouw reactie op deze erge gebeurtenis voor deze mevrouw met het paard.
   Jouw reactie is in niets een aanvulling of wat dan ook op wat er is gebeurt.

 2. Het zou fijn zijn als ze een verbod doen op die beesten op de openbare weg die beesten zijn levensgevaarlijk ze laten op elke hoek van de straat stront achter wat stank klachten geeft en gevaarlijk is voor het verkeer ik ben zelf weleens gevallen met mijn brommer door die smerige stront.

 3. Ik val van verbazing van mijn stoel over het niveau en de inhoud van de reacties hierboven. Ongelukken gebeuren nu eenmaal vaker. Met paard en zonder paard. Ik hoop dat het slachtoffer er geen restverschijnselen aan overhoud.

  • Inderdaad! Hier ook alleen maar verbazing dat mensen zo kunnen reageren. Ik hoop dat de ruiter en paard er niets aan overhouden. En ook veel sterkte voor de familie in deze moeilijke tijd.

  • hier ook verbazing waarschijnlijk hebben niet goed gekeken en gelezen paard was weg gezakt in drijfzand en kijk hoe braaf het dier bij zijn baas is gebleven

Reacties zijn gesloten.