Brandweer terug in Vlissingen na brand op zee

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg

VLISSINGEN – De reddingboot Zeemanshoop van de KNRM heeft vanmiddag het MIRG-team van de Brandweer Zeeland aan wal gezet in Vlissingen na een brand op de Noordzee.

Om kwart over twaalf bereikte het schip de Poseidon-steiger achter het NS-station. De leden van het speciale brandweerteam voor inzet op het water (Maritime Incident Respons Group) waren daar vanochtend rond 9 uur opgehaald. Er was brand uitgebroken in de machinekamer van een baggerschip.

De bemanning van het baggerschip Uilenspiegel wist de brand zelf te doven met behulp van koolstofdioxide. Mede vanwege de hoge golfslag werd besloten geen brandweerlieden meer aan boord te zetten. Het incident vond plaats op zo’n 17 kilometer van Westkapelle.

De Uilenspiegel, een zogenoemde sleephopperzuiger, haalt bagger uit de Noordzee om het strand bij Westduin mee op te spuiten.

Vorig artikelPolitie valt huis binnen in Scheldestraat
Volgend artikelBaggerschip Uilenspiegel naar Vlissingen-Oost gesleept
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier