Brandweer rukt groots uit voor keukenbrand Oost-Souburg

- Advertentie -

OOST-SOUBURG – Vanavond heeft er een brand gewoed in de keuken van een woning in Oost-Souburg. Vier brandweervoertuigen werden opgeroepen.

Om iets over 19.30 uur werd de brandweer opgeroepen voor een keukenbrand in een woning aan de Elzenstraat. Binnen korte tijd werd er opgeschaald naar middelbrand en kwamen brandweerwagens ter plaatse uit Vlissingen, Oost-Souburg, Middelburg en Arnemuiden.

- Advertentie -

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland betrof het een kleine brand in de keuken van de woning. Toch is de schade niet alleen beperkt beleven tot de keuken zelf. Een buurman verklaarde dat de rookmelder die voorin de gang van de woning hing, volledig gesmolten was. Ook was een gedeelte van de gang zwartgeblakerd.

De bewoner werd door buren opgevangen, hij liep door de brand geen verwondingen op. De brandweer heeft in de aanpalende woning nog verkenningen uitgevoerd. Salvage is ingeschakeld om te helpen bij het afhandelen van de schade. Hoe de brand precies ontstond, is niet duidelijk.

- Advertentie -
Vorig artikelInbreker opgepakt die tv uit woning stal in Westerzicht
Volgend artikelAutorijder raakt verkeersbord
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.