Vader aangehouden van kraker Edisonweg

- Advertentie -

VLISSINGEN – De 59-jarige man die vanochtend aangehouden werd in het voormalige watergebouw aan de Edisonweg, blijkt de vader te zijn van kraker Sebastiaan Kas.

De politie hield de man aan voor openstaande verzekerings- en belastingschulden, hij moet deze nu binnenkort voldoen om niet in de cel te belanden. Het gebouw langs het Kanaal door Walcheren werd meteen leeggeruimd en dichtgetimmerd.

- Advertentie -

Sebastiaan Kas (27) had de ruimte in 2014 gekraakt en afgelopen weekend noodgedwongen verlaten, onder dreiging van een dwangsom. Hij woont nu bij zijn oma. Kas bevestigt dat zijn vader geen vaste woon- of verblijfplaats heeft en beschouwt hem als een ‘stadsnomaad’ met, dat wel, een fietsenhandel in een schuur aan de Oude Industrieweg. Vader en zoon hadden vandaag nog geen contact gehad.

Het lot van het waterhuisje blijft onduidelijk. Het werd in de 19e eeuw gebouwd met bovenop een inmiddels verdwenen waterreservoir voor de stoomtreinen op het toenmalige station Vlissingen-Stad.

- Advertentie -
Vorig artikelAutorijder raakt verkeersbord
Volgend artikelSchade bij ongeval op Nieuwe Vlissingseweg
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).