Nieuwe ambulance in dienst in Zeeland

- Advertentie -

ZEELAND – Sinds vandaag heeft het Witte Kruis in Zeeland een nieuwe ambulance in dienst.

De ambulance heeft vandaag om 8.15 uur haar eerste rit gereden voor een besteld vervoer vanaf het ziekenhuis in Goes en om 15.55 uur haar eerste spoedrit die naar Westkapelle ging.

- Advertentie -

De nieuwe ambulance 19-127 is de vervanger van de oude 19-127 die na ruim 413 000 kilometer werd afgeschreven. 19 staat voor de verzorgingsregio Zeeland. De nieuwe ambulance krijgt als standplaats Walcheren en zal op de hoofdpost Stromenweg in Middelburg of de zogenaamde VWS-post in Grijpskerke staan.

De nieuwe 127 is onlangs afgebouwd bij De Visser in Leeuwarden en werd deze week afgeleverd in Zeeland. Het model heeft verbeteringen ten opzichte van de oude variant met een aerodynamische lichtkoepel en betere grill-lampjes die voor meer zichtbaarheid zorgen. Ook is het de eerste ambulance in Zeeland die zonder rode dakband rijdt.

Zie ook:

- Advertentie -
Vorig artikelGeen drones in de lucht tijdens Rescue Vlissingen
Volgend artikelMeisje vermist in Vlissingen
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).