Vandalen stichten brand en plegen vernielingen in centrum

- Advertentie -

VLISSINGEN – Afgelopen nacht zijn vier jongens aangehouden in de omgeving van de jachthaven. Ze worden verdacht van brandstichting, vernieling en bedreiging.

Een getuige ziet omstreeks 01.26 uur vier jongens in de Koudenhoek met een jerrycan benzine lopen en de inhoud over auto’s en bomen uitgieten. Deze brengt de meldkamer hiervan op de hoogte. Vervolgens gaat een eenheid naar de opgegeven locatie. De vandalen hebben dan al de benen genomen met als stille getuige een brandende fiets in de Prins Hendrikstraat en een smeulende afvalbak bij het Dok van Perry.

- Advertentie -

Twintig minuten later komt er opnieuw een melding binnen dat vier jongens op het Bellamypark een fiets in het water hebben gegooid. Opnieuw gaat een eenheid op zoek naar deze overlastgevers. Ditmaal worden zij betrapt op de steiger van jachthaven De Ruyter. Deze is alleen toegankelijk voor bevoegden die in het bezit zijn van een code. Om toch toegelaten te worden hebben zij de beheerder gedreigd neer de steken.

Voor drie van hen volgt een aanhouding op het De Ruijterplein. De vierde verdachte wordt op de Oranjedijk in de kraag gevat. Alle vier zijn afkomstig uit Oost-Souburg. Drie van hen zijn 16 jaar; de vierde is 18 jaar. Het lijkt erop dat alcohol en/of drugs van invloed zijn geweest tijdens hun daden. De rest van de nacht hebben zij doorgebracht in het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Vandaag zullen ze nader gehoord worden.

- Advertentie -
Vorig artikelBekeuringen bij bromfietscontroles
Volgend artikelVerschillende auto-inbraken in Oost-Souburg
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).