Asbest vrijgekomen bij grote brand Gildeweg Vlissingen

- Advertentie -

VLISSINGEN – Vanochtend vroeg is er brand uitgebroken in een loods aan de Gildeweg in Vlissingen. Bij de brand kwam asbest vrij.

Om iets over 07.30 uur brak er brand uit in een loods aan de Gildeweg. Al snel breidde het vuur zich uit naar de naast gelegen loodsen, in totaal werden vier loodsen getroffen.

- Advertentie -

Niet veel later, rond 08.00 uur, werd Grip 1 afgekondigd. Om iets voor 11.00 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven. Het nablussen zal nog enige tijd in beslag nemen.

Tijdens de brand is asbest vrijgekomen, om mensen te waarschuwen werd er een NL-Alert bericht verstuurd. Ook werden de wegen in de directe omgeving afgesloten. De Nieuwe Vlissingseweg vanaf de Sloebrug werd afgesloten. Een stuk van de Prins Hendrikweg samen met de Paul Krugerstraat en de President Rooseveltlaan werden ook vergrendeld.

Brandweermensen die mogelijk met de asbest in aanraking waren gekomen, werden met water afgespoeld om verdere verspreiding te voorkomen. Omdat de rook met de asbest deeltjes over de Albert Hein XL trok, werd enige tijd later het personeel geëvacueerd en ook nagekeken door een ambulancemedewerker. Enkele medewerkers verklaarden misselijk te zijn.

Volgens politiewoordvoerder Alwin Don stonden er in de loodsen onder andere: auto’s, meubelen van hout en kunststof en enkele gasflessen.

Door de brand is het politiebureau in Vlissingen tijdelijk gesloten. Volgens de politie komt dit omdat er veel agenten bij de brand aanwezig waren.

- Advertentie -
Vorig artikelTwee inzittenden gevlucht na crash met personenauto
Volgend artikelBrandweer probeert papegaai uit boom te halen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.