Strandwacht haalt rubberboot uit vaargeul

- Advertentie -

VLISSINGEN – De waterscooter van de Strachtwacht is vanmiddag in actie gekomen voor een gemotoriseerde rubberboot voor de rede van Vlissingen.

De strandwachten hadden de twee Duitstalige opvarenden al gemaand de vaargeul te verlaten en terug te keren naar de jachthaven waar ze vandaan kwamen. De opvarenden droegen geen reddingsvesten. De vijf pk buitenboordmotor vonden de strandwachten bovendien onvoldoende gezien de redelijke golfslag en het springtij.

- Advertentie -

Even later raakten de vaargasten in de problemen door motoruitval. De waterscooter snelde opnieuw toe en nam de rubberboot ditmaal op sleeptouw naar de Koopmanshaven. Volgens de Facebook-pagina van de Strandwacht zijn de twee opvarenden daar vermanend toegesproken door de bemanning van het patrouillevaartuig RWS-78.

- Advertentie -
Vorig artikelPolitie pakt man op na gooien vuurwerk op speelveld
Volgend artikelScooter brandt uit in brandgang Jozef Israëlslaan
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).