Spectaculaire achtervolging in centrum Vlissingen

- Advertentie -

VLISSINGEN – Twee politie-agenten hebben vandaag rond 18.00 uur een jongeman achtervolgd die vluchtte nadat hij staande gehouden was.

De man werd staande gehouden in de Walstraat omdat tegen hem een gerechtelijk vonnis ten uitvoer gelegd was. Hij beweerde echter dat de zaak nog liep en begon telefoontjes te plegen. Aangekomen bij de politiebus op de Hellingbaan probeerden de agenten hem te overtuigen in te stappen.

- Advertentie -

Na enige tijd voegden zich twee kennissen van de jongeman bij het gezelschap. Kort daarop vluchtte de man plotseling in de richting van de Walstraat en de Badhuisstraat. De agenten renden hem achterna en schreeuwden het winkelende publiek toe de vluchter tegen te houden. Niemand greep in.

De man bleek over een goede conditie te beschikken en wist te ontkomen via de Glacisstraat. Een van de agenten zette de achtervolging voort met de fiets van een voorbijganger. De ander liep terug naar het busje op de Hellingbaan. Volgens een medewerker van de politie is de man tot in de Leeghwaterstraat getraceerd en hebben familieleden van hem meteen een bezoek gekregen. Vooralsnog echter zonder resultaat.

- Advertentie -
Vorig artikelSchade na brandstichting in Vlissingse woning
Volgend artikelDronken bestuurder aangehouden op Het Fort
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).