Brandweer in actie voor kat op dak in West-Souburg

- Advertentie -

WEST-SOUBURG – Een kat die sinds gisterochtend op een dak zat aan de Zuiderbaan is vanmiddag naar beneden gekomen met behulp van de brandweer.

Een buurtbewoonster had het dier al sinds gisterochtend op het dak van een huis gezien. Vanochtend belde ze de Dierenbescherming en de dierenambulance. Via het nummer 114 van Red een dier werd de vrouw doorgeschakeld naar de brandweer. Die raadde aan de zaak nog even aan te kijken tot omstreeks drie uur.

- Advertentie -

Toen de kat vanmiddag nog steeds niet beneden was, kwam een ladderwagen in actie. Het dier werd bang van de dichterbij komende magirusladder en ging op eigen kracht van het dak af. Onduidelijk bleef aan wie het toebehoorde.

- Advertentie -
Vorig artikelWielrenner gewond bij ongeval Edisonweg
Volgend artikelGewonde bij ongeval Nieuwe Vlissingseweg
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).