Brandweer twee keer uitgerukt voor nablussen Gerbrandystraat

- Advertentie -

VLISSINGEN – De brandweer is vandaag tweemaal opgeroepen voor het nablussen van de brand aan de Gerbrandystraat in Vlissingen.

Aan het einde van de middag hoorde iemand een knetterend geluid onder de nog overeindstaande nok van de grotendeels afgebrande schuur. Ook vanavond tegen acht uur leek het vuur nog actief. In beide gevallen kwam de vrijwillige brandweer nablussen.

- Advertentie -

Over de oorzaak van de brand is niets bekendgemaakt. Wel merkten de eerste getuigen op dat het vuur zich aanvankelijk concentreerde rond de zonnepanelen op de zuidzijde van het dak.

De naastgelegen woning bleef gespaard, maar liep wel schade op. Een buurvrouw zei vanmiddag dat de twee bewoners daar vroeger ieder een praktijk hadden: de man als psycholoog, zijn echtgenote als dierenarts. Zo’n tien jaar geleden besloten ze ermee te stoppen. Nadien werd de schuur bijgebouwd voor extra woonruimte. De bewoners waren op het moment van de brand niet thuis. Voor zover bekend hadden ze geen huisdieren.

De restricties voor het verkeer op de Gerbrandystraat werden in de loop van de middag opgeheven. Een gespecialiseerd bedrijf is daarna begonnen met de opruimwerkzaamheden. Het bedrijf doet ook aan asbestsanering, maar er kwam geen asbest vrij.

Zie ook:

– Brand in Gerbrandystraat onder controle, verkeer omgeleid (24 september 2016)

- Advertentie -
Vorig artikelPolitie beboet zeven weggebruikers die onder invloed waren
Volgend artikelVrouw gewond aangetroffen in Walstraat
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).