Dronken motorrijder rijdt op surveillerende agenten in

- Advertentie -

VLISSINGEN – Een 26-jarige motorrijder is vannacht aangehouden nadat hij inreed op agenten die hem een stopteken hadden gegeven op de Nieuwendijk.

Volgens de politie gaven twee surveillerende agenten rond half vier een stopteken. De motorrijder gaf echter gas bij en miste ternauwernood de agenten en voetgangers op het trottoir. De man wist te ontkomen maar werd op de Koningsbrug alsnog tot staan gebracht. Collega’s van de surveillerende agenten hadden de brug geblokkeerd met hun dienstauto.

- Advertentie -

De motorrijder bleek vier keer zoveel gedronken te hebben als toegestaan. Hij werd overgebracht naar een politiecel. De politie vorderde zijn rijbewijs in, de motor ging naar het bureau. De twee agenten hebben aangifte gedaan van poging tot doodslag.

Inmiddels zoekt de politie getuigen van een incident aan de Glacisstraat. Vrijdagavond om 19.45 uur werd daar op straat een vuurwapen gevonden. Het zou toebehoren aan een 29-jarige Vlissinger. Hij fietste voorbij toen de politie een verklaring opnam en werd als de eigenaar van het wapen aangewezen. De man is aangehouden en vastgezet.

Om de zaak rond te krijgen, zoekt de politie nu twee getuigen. Een vrouw fietste vanaf de Scheldestraat in de richting van de Van Dishoeckstraat. Ze heeft geblondeerd, halflang haar en droeg een lichtgrijze sweater. De politie wil haar graag spreken. Hetzelfde geldt voor een blanke man van 30-35 jaar die eten haalde bij een cafetaria aan de Scheldestraat. De man heeft een verzorgde baard en kortgeknipt, blond haar. Hij droeg een wit t-shirt met achterop de letters HAN.

- Advertentie -
Vorig artikelVrouw gewond aangetroffen in Walstraat
Volgend artikelPolitie pakt mogelijke drugdealers op bij Dokje van Perry
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).