FIOD en Douane vinden 2.000.000 euro in dak van ambulance

- Advertentie -

VLISSINGEN-OOST – De Douane en FIOD hebben in het dak van een ambulance 2.000.000 euro gevonden. Dinsdag werd een 44-jarige man in zijn woning in Almere aangehouden.

Volgens de FIOD zou de ambulance samen met een Jaguar naar Suriname worden geëxporteerd. De twee voertuigen stonden klaar op een kade in Vlissingen-Oost om te worden verscheept.

- Advertentie -

Een autobedrijf dat het transport van de voertuigen zou verzorgen geeft volgens de FIOD geen omzet op aan de Belastingdienst. Het vermoeden bestaat daarom dat het bedrijf criminele gelden witwast door de export van geld en dure auto’s naar Suriname.

Met behulp van een geldhond werd het geld in het dak van de ambulance ontdekt. De 2.000.000 euro werd gevonden in biljetten van 500 euro, het geld zat in twee plastic zakken. De woning van de verdachte in Almere werd samen met een loods doorzocht.

Bergingsbedrijf Kuzee heeft beide wagens afgevoerd.

- Advertentie -
Vorig artikelFietsster rijdt tegen openslaand portier op Badhuisstraat
Volgend artikelBrand op berging van woning Vrijgang Vlissingen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.