Zeeuws MIRG-team keert terug van brand in haven Antwerpen

- Advertentie -

ANTWERPEN – Het Zeeuwse team van de Maritime Incident Response Group (MIRG) keert terug na een assistentieverzoek bij een brand in de haven van Antwerpen.

In de nacht van woensdag op donderdag is er in de haven van Antwerpen een brand uitgebroken op het schip de ‘Silver Sky’.

- Advertentie -

Aan het einde van de middag is het Zeeuwse MIRG-team van de Veiligheidsregio Zeeland naar de Antwerpse haven gestuurd om te assisteren bij die brand met het Cobra-systeem.

Het MIRG-team is een samenwerkingsverband tussen hulpverleners uit Frankrijk, België, Nederland en Engeland. Het team van Zeeland zit gehuisvest op de brandweerkazerne in Vlissingen. MIRG-teams zijn gespecialiseerd in het blussen van branden op schepen.

“Cobra is een geavanceerd blussysteem met een bluslans, waarmee branden in een afgesloten ruimte kunnen worden bestreden zonder die ruimte te betreden”, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland.  De lans van de Cobra creëert een klein gaatje in de wand van een schip. Vervolgens spuit de lans door het gaatje een waternevel op basis van hoge druk. Zo kan de brand worden geblust omdat de nevel de temperatuur in de ruimte afkoelt.

Vanavond rond 19.00 uur keerde het Zeeuwse MIRG-team terug naar de basis. Het Cobra-blussysteem is niet ingezet omdat de ruimtes te groot zijn, hierdoor zou het gewenste resultaat niet worden bereikt. De brandweer van Antwerpen gaat door met het blussen van het schip.

- Advertentie -
Vorig artikelPolitie arresteert derde verdachte in onderzoek steekpartij
Volgend artikelMan onderuit met scooter op Paul Krugerstraat
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.