Vlissinger (29) aangehouden op verdenking van heling en diefstal

Archief-foto © Pixabay

VLISSINGEN – Een 29-jarige Vlissinger is vannacht aangehouden op verdenking van diefstal en heling. Ook overtrad de Vlissinger de algemene plaatselijke verordening (APV).

Rond 00.40 uur in de nacht van dinsdag op woensdag zagen surveillerende agenten een personenauto staan naast een garagebox aan de Oude Industrieweg in Vlissingen.

De achterklep van de auto stond open en ook de deur van de garage was geopend. Een man was wat aan het ‘rommelen’ tussen auto en garage en toen hij in de gaten kreeg dat er politie naar hem kwam toegereden, sloot hij de garagedeur. De surveillerende agenten besloten poolshoogte te gaan nemen.

In de auto troffen zij gereedschap aan en wat zaken die inbrekers veelal gebruiken wanneer zij op dievenpad gaan. (o.a. handschoenen en donkere kledingstukken) Omdat men volgens de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Vlissingen in de voor de nachtrust bestemde tijd niet op de openbare weg mag komen met dit soort zaken, is de man (een 29-jarige Vlissinger) aangehouden.

De agenten hebben ook nog in de garage gekeken en daar troffen zij eveneens veel gereedschap aan. Sommige van die gereedschappen waren voorzien van stickers van verschillende bouwbedrijven. Naast het overtreden van de APV is de aangehouden verdachte ook nog diefstal en heling ten laste gelegd.

De man had een vage verklaring over de herkomst van al het gereedschap. Hij is overgebracht naar een politiecel in Torentijd en zit daar nog vast. Vandaag, woensdag, zal hij gehoord worden over de feiten waar hij van verdacht wordt.

Vorig artikelInbreker opgepakt na vergeefse verstoppoging in kast
Volgend artikelFlexteam van politie doet inval na tip vuurwapen in woning
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie de de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier