Zuidwesterstorm op weg naar Walcheren

- Advertentie -

VLISSINGEN – Een zuidwesterstorm bereikt naar verwachting zondag tegen de middag het Zeeuwse kustgebied.

Het KNMI waarschuwt voor windstoten van rond de 100 kilometer per uur. De site van Noodweer Benelux meldde zaterdagavond laat dat de kracht van de storm flink toegenomen was boven het Kanaal. De plaats Camaret in Frankrijk registreerde een windstoot van 165 km/u.

- Advertentie -

Het hoogtepunt van zondag situeert zich in de ochtend aan de Belgische kust, daarna trekt het stormveld langs Walcheren en verder noordwaarts. Volgens computermodellen lijkt de zwaarste wind rond 12.30 uur boven de Noordzee te liggen en derhalve voorbij te gaan aan Vlissingen. Er wordt geen onweer verwacht.

- Advertentie -
Vorig artikelPolitie en ambulance naar Aagje Dekenstraat
Volgend artikelDrukke dag voor de brandweer door stormschade
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).