‘Het leek alsof hij niet gered wilde worden’

- Advertentie -

VLISSINGEN – “Het leek alsof hij niet gered wilde worden”, vertelden Nina Karelse en Thomas van Goethem vanmiddag op het stadhuis.

Ze kregen een legpenning uit handen van burgemeester Bas van den Tillaar voor hun kordate optreden afgelopen zomer. Op 3 juli rond middernacht reden de twee op een tandem langs het Kanaal door Walcheren toen ze geroep uit het water hoorden. Er lag een man te spartelen. Ze stapten meteen af, gingen het water in en wisten het slachtoffer te redden. Alleen werkte de man niet echt mee.

- Advertentie -

Even later in de ambulance werd het gedrag van het slachtoffer verklaard. Hij was blind. En dronken. Nina en Thomas hebben de man daarna nog eenmaal gesproken. Thomas: “Hij was dankbaar, maar niet blij”. Dat laatste omdat het nachtelijke avontuur hem een flinke boete had opgeleverd voor openbare dronkenschap.

De twee redders waren die avond op weg naar een feestje van een collega in Vlissingen. Met de nodige vertraging hebben ze dat toch nog gehaald. Pas de volgende dag ontdekte Nina dat ze bloed van het slachtoffer op haar schouders had.

De burgemeester sprak van een bijzondere verdienste en reikte persoonlijke legpenningen en oorkondes uit. Dat gebeurde namens de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen.

- Advertentie -
Vorig artikelKNMI: Morgen zware windstoten, Veiligheidsregio: Vandaag al storm
Volgend artikelPolitie pakt vijf mannen op na ongeregeldheden jaarwisseling
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).