Politie pakt vijf mannen op na ongeregeldheden jaarwisseling

- Advertentie -

VLISSINGEN – Vrijdagmorgen heeft de politie in enkele woningen in Vlissingen vijf mannen aangehouden. Dit na intensief onderzoek omtrent rellen jaarwisseling.

De politie kwam hen op het spoor, vooral dankzij tips tijdens het politieonderzoek. Zo werd er informatie gedeeld met de politie tijdens het buurtonderzoek. Ook wisten getuigen de politie via de andere contactmogelijkheden te vinden om hun informatie te vertellen.

- Advertentie -

De aangehouden mannen zijn allen inwoners uit Vlissingen. Zij worden verdacht van diverse zaken. Een 34-jarige man wordt verdacht van brandstichting en bedreiging van een buurtbewoner. Twee andere mannen (22 en 26 jaar) worden verdacht van openlijke geweldpleging. Verder wordt de mogelijke betrokkenheid bij brandstichting van een jongeman (17) en een 24-jarige Vlissinger onderzocht. De verdachten zijn voor verhoor en verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht. De politie sluit meer aanhoudingen de komende periode niet uit.

Er zijn door de politie ondertussen dertig aangiften opgenomen. Het gaat om vernieling aan woningen (7x); vernieling aan winkels (2x); openlijke geweldpleging (1x); vernieling van auto’s (12x); diefstal uit auto (1x); vernieling bushokje (1x) en 6x poging zwaar lichamelijk letsel hulpverleners (politie en brandweer).

Burgemeester Bas van den Tillaar is blij dat er aanhoudingen zijn verricht. “Dit is een belangrijke stap in het politieonderzoek naar de ongeregeldheden in de Bloemenbuurt tijdens de jaarwisseling. Natuurlijk moeten we wachten op de resultaten van het onderzoek, maar ik zie dit als een signaal dat dit soort gedrag niet zomaar geaccepteerd wordt.” De politie heeft, mede op verzoek van de burgemeester, veel medewerkers op het onderzoek gezet. Van den Tillaar: “Ik hoop dat de aanhoudingen uiteindelijk zullen leiden tot een veroordeling door de Rechtbank. Daar hebben de inwoners en de hulpverleners die die nacht actief waren, recht op.”

Zie ook:
Flyer van politie en gemeente morgen in de bus (7 januari 2017)
Politie en gemeente verspreiden flyer in Bloemenbuurt (6 januari 2017)
Twintig aangiftes van rellen jaarwisseling Vlissingen (5 januari 2017)
Politie zoekt identiteit van relschoppers jaarwisseling Bloemenbuurt (2 januari 2017)
– Burgemeester Vlissingen geschokt door geweld tegen hulpverleners (1 januari 2017)
– 25 jongemannen bekogelen hulpverleners met vuurwerk, ME paraat (1 januari 2017)
Vlissingen koploper bij incidenten brandweer tijdens Oud en Nieuw (1 januari 2017)

- Advertentie -
Vorig artikel‘Het leek alsof hij niet gered wilde worden’
Volgend artikelVerdachten geweldpleging Langeleenweg aangehouden
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.