Drie verdachten aangehouden in onderzoek wietkwekerijen

© Foto: Pixabay (archief)
- Advertentie -

VLISSINGEN – Vanmorgen vroeg zijn twee mannen in Vlissingen en één man in Amsterdam aangehouden op verdenking van het opzetten en onderhouden van hennepkwekerijen in Zeeland. Aan deze aanhoudingen is een uitgebreid onderzoek van de recherche voorafgegaan.

Zes maanden geleden is door de recherche een onderzoek gestart naar de verdachten. Als informatie boven water komt dat deze mannen erg actief zijn binnen de hennepkweekbranche, wordt hun handel en wandel nader bekeken. Omdat er nu voldoende bewijs verzameld is om de zaak voor te leggen aan de rechter zijn zij vanmorgen vroeg aangehouden. Het gaat om een 34-jarige man uit Amsterdam, een 30-jarige man uit Vlissingen en een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

- Advertentie -

Gelijktijdig zijn er twee hennepkwekerijen geruimd in de Simon de Vliegerlaan in Vlissingen en in de Marcus de la Palmastraat in Middelburg. Hierbij zijn respectievelijk een 23-jarige man uit Ulvenhout en een 22–jarige vrouw uit Vlissingen aangehouden. Deze twee kwekerijen sluiten de rij van eerdere ruimingen in deze zaak (vier in Vlissingen, één in Middelburg en één in Yerseke). Het onderzoek is nog niet afgerond en meerdere aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten. Alle verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. De drie hoofdverdachten worden vrijdag a.s. aan de Rechter-commissaris voorgeleid.

- Advertentie -
Vorig artikelAuto’s beschadigd bij inhaalmanoeuvre op Badhuisstraat
Volgend artikelVlissinger aangehouden met drugs in voertuig
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.