Vijf personen aangehouden tijdens drugsactie in Vlissings pand

© Foto: Pixabay (archief)
- Advertentie -

VLISSINGEN – Donderdagmiddag zijn drie bezoekers en twee bewoners van een woning aan de Bouwen Ewoutstraat aangehouden in verband met een drugsactie.

De politie startte een onderzoek na meldingen over mogelijk drugs dealen. ’s Middags werden drie mannen gecontroleerd die dit huis bezochten. Bij een 43-jarige inwoner uit Vlissingen werd een bolletje verdovende middelen aangetroffen en in beslag genomen. Deze man en de andere twee mannen werden voor verhoor naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht. Na het verhoor mochten zij het cellencomplex verlaten. Het bolletje dat de man (43) bij zich had, bleek harddrugs te zijn. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

- Advertentie -

Vervolgens werd een onderzoek ingesteld in de woning. Een van de bewoners werd bij het verlaten van de woning aangehouden. Bij hem werd een geldbedrag van bijna duizend euro in beslag genomen. Op zijn kamer werden verdovende middelen gevonden. Bij nader onderzoek bleek het te gaan om dealershoeveelheden cocaïne, heroïne en een brok hasj.

Tijdens het onderzoek in de woning kwam een andere bewoner thuis. Ook hij werd aangehouden. Op zijn kamer werd een kleine hoeveelheid verdovende middelen in beslag genomen.

Beide bewoners zijn voor verder onderzoek naar het cellencomplex in Middelburg gebracht. De hoofdverdachte kreeg vrijdagmorgen te horen dat hij langer vast blijft zitten. De andere verdachte werd na zijn verhoor, op last van de officier van justitie, in vrijheid gesteld.

- Advertentie -
Vorig artikelHulpverleners betreden woning en treffen “bizarre” toestand aan
Volgend artikelWeinig rook bij containerbrandje in Vlissingen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.