Onduidelijkheid rond fietsen in Vlissingse binnenstad

- Advertentie -

VLISSINGEN – Er bestaat onduidelijkheid rond het fietsen in de Vlissingse binnenstad. Deze maand werden nieuwe borden geplaatst (foto).

Op de borden staat dat fietsen tussen 18 en 10 uur toegestaan is. Maar de Fietsersbond afdeling Vlissingen/Souburg, die het besluit toejuicht, laat desgevraagd weten dat er niet gefietst zou moeten worden op koopavonden. Ook de voorrangsregeling ’s avonds en ’s nachts op kruisingen van de Walstraat met ondermeer de Nieuwstraat, waar personenwagens rijden, blijft vaag. Hans Minderhoud van de lokale Fietsersbond is van mening dat verkeer van rechts hier voorrang heeft. Hij voegt toe dat de recente maatregelen wel via bebording wettelijk te handhaven moeten zijn. “Er mag juridisch geen onduidelijkheid bestaan.”

- Advertentie -

De gemeente Vlissingen heeft de voetgangerszone in het winkelgebied na 18.00 uur opengesteld voor fietsers ten bate van bereikbaarheid en controle.

Tegelijk met borden zoals op de foto werden in de Lange Zelke borden geplaatst met het opschrift ‘Verboden vogels te voeren’.

- Advertentie -
Vorig artikelPolitie zoekt getuigen van inbraak bij Chinees-Indisch restaurant
Volgend artikelVrouw gewond bij aanrijding op fietspad achter tankstation Sloeweg
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).